Geen twijfel mogelijk dat ik die¬†ga lopen als dochter van een rasechte Tilburger ūüėä.¬†In mijn uppie¬†trainen is voor mij geen optie, dus¬†start ik begin januari, samen met Kirsten, Thomas en Annemarie, in sneeuw, hagel en kou mijn eerste duurloop bij GVAC. Super georganiseerde trainingen door Evert van Velthuizen!! Mooie duurlopen¬†met verzorging!

Een lange weg te gaan als je eind mei pas je marathon loopt, maar goed, zo gedisciplineerd als ik ben, loop ik alle trainingen netjes mee. Met een heel gezellig clubje, lief en leed wordt gedeeld!! Helaas valt dat clubje begin april uit elkaar, bijna iedereen heeft zijn marathon gelopen en de trainingen stoppen. Pff nu moet ik alleen verder!!
Maar……het lukt me!!
28 mei is snel in zicht!! Dochter Suzan is bereid om mee te gaan voor de verzorging.(de rest zit in het buitenland) We besluiten er een weekend van te maken, ik boek een AirBenB dicht in het centrum van Tilburg. We besluiten met de trein te gaan om daar met een OV fiets de stad te verkennen.
O jee, en toen werd er heel warm weer voorspeld en ging de marathon misschien niet door ūüė쬆 De begintijd wordt sowieso aangepast,¬†8:30 ipv 9:30. De organisatie besluit vrijdag 26 mei om 18.00 uur of het¬†evenement √ľberhaupt wel doorgaat !!! Spannend!!!
Jippie, we mogen starten zondag 28 mei om 8:30 uur.
foto van Roy Reerink.Heel blij dat ik al in Tilburg ben, fiets ik die ochtend, met een deel van mijn bevoorrading naar de start, Suzan neemt nog even de tijd en die zie ik onderweg met de rest van mijn eten en drinken.

Niet afgesproken maar elkaar toch gevonden. Mijn (overgebleven) trainingsmaatjes van GVAC! We hebben er zin in!!

Toch wel heel nerveus! Wat staat mij te wachten om een hele marathon in tropische temperaturen te lopen? Ik start met de 4 uur ballonnen, het gaat goed, ik kan nog praten (Henk en Wim ūüėČ), een leuk clubje van mensen; lopen verbroedert!!

SAM_2685 | by Trudie SchilsIk krijg water aangeboden van mijn medelopers, een man die voorbij fietst vult mijn flesjes. Ik pak drinken bij iedere drinkpost, probeer al lopende uit de bekers te drinken. Na 25 km lukt dat niet meer, mijn voorraad is op en ik stop bij een waterpost om goed bij te tanken, helaas, ik ben mijn clubje kwijt!! Waar blijft mijn verzorging??En ja hoor, bij ongeveer 26 km staat Suzan aan de kant. Omdat ze de weg in Tilburg niet weet is het haar niet gelukt mij eerder te vinden. Bij de 28 km staat mijn neef met zijn vrouw (zij wonen aan het parcours) met een banaan en een flesje water.
Af en toe stoppend of wandelend om goed te kunnen drinken en eten, genietend van de tocht door de stad van mijn vader, kom ik na 4 uur en 6 minuten over de finish
ūüėä Niet slecht!¬†Zo¬†blij¬†dat ik deze marathon heb mogen lopen! Ik heb afgezien maar vooral heel veel plezier gehad, tijdens de voorbereidingen en de tocht zelf!!

Tilburg!! Je hebt een goed georganiseerde, gezellige eerste marathon neergezet! Bedankt!!

Tine Slokkers

Hoe trots mag je zijn, wat een kanjer.