Wat was ie mooi! Een tocht van 28 km die bijna 30 werd ūüėČ . Past voor mij goed in mijn trainingsschema naar de marathon in¬†Tilburg (28 mei a.s.)
Omdat er dat weekend 35 km op mijn programma staat, loop ik van huis naar ‚ÄúDu Commerce‚ÄĚ in Valkenswaard (ruim 6 km) waar al verschillende leden van de loopgroep aanwezig zijn. Helaas zijn er niet veel leden die de 28¬† km gaan lopen, alleen Johan van der Heide, maar die is te snel voor mij, helaas. Dan maar alleen lopen.

Om 11 uur klinkt het startschot en we lopen¬†langs het IVN de bossen en de heide in. ¬†De tocht was goed aangegeven met pijltjes en linten. Ik ga een man voorbij die de tocht op blote voeten loopt. Ik¬†durf te vragen¬†hoe het gaat? Het valt hem vies tegen met al die dennen appels!¬† Petje af !! want zelfs door je schoenen heen voel je¬†ze goed ¬†ūüė©.

Na zo’n 4 km loopt er een man (Ja, weer een man) voor me die precies mijn tempo loopt (je moet toch wat als je alleen loopt). Ik zeg hem dat ie een mooi tempo loopt.
We raken aan de praat. Hij¬†vindt het vreemd¬†dat iedereen zoveel bepakking bij zich heeft voor een tochtje van 15 km. “Luuk” (zo heet ie) uit Peer, blijkt¬†in de verkeerde groep te zijn gestart. Een normaal mens zou dan de route gaan zoeken die hij¬†van plan was om te¬†lopen maar Luuk¬†kiest voor de volle 28 km, correctie, bijna 30 km. ¬†En ik zeg: ‚Äúik sleep je er wel doorheen‚ÄĚ. ¬†Zo geschiedde, ik was blij met Luuk, hij maakte poortjes voor me open, hielp me over hekjes¬† en hield prikkeldraad omlaag. We passeerde ongeveer¬†om de 9 km een drinkpost waar ook van alles te eten was. Een voordeel van een “trail” is dat je daar lekker de tijd voor neemt!! Zo werd het een hele gezellige, relaxte tocht.

Na ruim 3 uur en iets meer dan 36 km op mijn teller, komen¬†we¬†bij de finish, waar Rien raar staat te kijken als een vreemde man mij bedankt en 3 zoenen geeft ūüėČ
Zo is lopen voor mij een hele sociale sport!! Wat een mooie tocht, volgend jaar weer!!!

Ik tussen de “mannen” .

Groetjes Tine (Slokkers)

p.s. volgens de kenners was dit geen trail maar meer een bos- en heideloop!! De grote Heide Trail;