16 december vond de jaarlijkse uitreiking plaats van de vrijwilligerspenningen van de Gemeente Waalre. De vrijwilligerspenning is bedoeld voor mensen die zich jarenlang intensief inzetten voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Waalre.

Vanuit de Loopgroep heeft Wil van Gerwen dit jaar de penning ontvangen. Wil heeft in zijn jeugd diverse keren deelgenomen aan de toenmalige ronde van Waalre, georganiseerd door de KPJ. Aan deze ronde bewaarde Wil zodanig goede herinneringen dat hij 16 jaar geleden samen met Piet van Erp het initiatief nam om de ronde nieuw leven in te blazen. Wil is vervolgens vele jaren één van de belangrijkste organisatoren geweest met als taak het uitzetten van het parcours en het organiseren van de verkeersregelaars.
Daarnaast heeft Wil het initiatief genomen om de Loopgroep uit te breiden met een wandelgroep. Wandelaars kunnen drie keer in de week mooie routes lopen, vaak uitgezet door Wil. De grote droom van Wil is het organiseren van een trip naar een hardloopwedstrijd gecombineerd met een wandeltocht op een mooie locatie in Nederland of België. Hopelijk kunnen we deze wens van Wil gaan realiseren.

Wil is niet alleen actief in de Loopgroep. Wil heeft de penning ook gekregen voor zijn tomeloze inzet voor de Wensambulance. Deze is bedoeld voor mensen die terminaal zijn en nog een laatste wens hebben. Wil en zijn collega’s verzorgen dan het vervoer. Dit is prachtig werk.

Wil zit nog boordevol ideeën. Hij is niet alleen actief in de Loopgroep en de Wensambulance maar doet nog veel meer. Het is dan ook zeer verdiend dat Wil de penning heeft gekregen.

Henk de Vrind; voorzitter