Beste mede-hardlopers,

Parkrun is één van de grootste, wekelijks terugkerende evenementen ter wereld. Meer dan zes miljoen mensen hebben zich geregistreerd en elke week doen er meer dan 350.000 mensen mee. Het doel?  Mensen in beweging krijgen, maar het is vooral ook heel gezellig. parkrun is een gratis vijf kilometer loop met tijdwaarneming die elke zaterdagochtend plaatsvindt in parken over de hele wereld. Parkrun is ooit begonnen in 2004 in Bushy Park in Londen, tijdens de allereerste parkrun deden er 13 lopers en 5 vrijwilligers mee. Vanaf het begin af aan was het sociale aspect van parkrun net zo belangrijk als de fysieke inspanning. Inmiddels zijn er al meer dan 2000 parkrunlocaties in 22 landen. Het maakt niet uit of je rent, jogt of wandelt, iedereen is welkom. 

Het duurt niet lang meer voordat Eindhoven zijn eigen officiële parkrun krijgt, namelijk de Karpendonkse Plas parkrun. Vanaf 29 februari is er elke zaterdagochtend om 9 uur een parkrun bij de Karpendonkse Plas. 

Parkruns zijn evenementen georganiseerd door en voor de gemeenschap. parkrun draait geheel op vrijwilligers en iedereen kan gratis deelnemen aan parkrun. Er wordt een eenvoudig tijdwaarnemingssysteem gebruikt, zodat alle deelnemers een tijd krijgen en zo de mogelijkheid hebben om hun eigen tijd te verbeteren, maar parkrun is geen race. Er is geen tijdslimiet en geen bezemwagen. Na de parkrun wordt er vaak nog een kopje koffie gedronken in een lokaal café. 

Parkrun is er voor iedereen, ongeacht snelheid of ervaring. Deelnemers kunnen hardlopen, joggen of wandelen en honden, kinderen en rolstoelen zijn ook van harte welkom. parkrun is geen race en of je nu al jaren hardloopt of voor het eerst je sportschoenen aantrekt, iedereen kan meedoen. 

De Karpendonkse Plas parkrun in Eindhoven is de eerste in Noord-Brabant. Een team van vrijwilligers is al een aantal maanden bezig om zich voor te bereiden op de lancering van het evenement. Het team is nog op zoek naar meer vrijwilligers die mee zouden willen helpen en vanaf 29 februari zijn alle lopers en wandelaars van harte welkom om deel te nemen aan parkrun.

“Wij nodigen alle Eindhovenaren van harte uit om vanaf 29 februari op zaterdagochtend naar de Karpendonkse Plas te komen en deel te nemen aan parkrun. Om mee te kunnen doen hoef je je slechts eenmalig, gratis te registeren op de website van parkrun Nederland.” 

Registeren kan via www.parkrun.co.nl/register. Mocht je contact met het vrijwilligersteam op willen nemen, dan kan dat via de Facebook pagina van de Karpendonkse Plas parkrun of stuur een e-mail naar: karpendonkseplas@parkrun.com

Voor meer informatie ga naar:
www.parkrun.co.nl/karpendonkseplas

Jesus en Marijke

Karpendonkse Plas parkrun Nederlands poster 2902 start.pdf