Op 18 december hebben Marian en Nico van den Boogaard, Mientje en Paul Spijkerman, Wiek Tilleman, Henk Couwenberg, Jan en Dirk Severin, Jack Verberne en Henk de Vrind deelgenomen aan de Mescherbergloopin de buurt van Eijsden (L).
Aangemoedigd door Toos Tilleman en Kitty Mandos is deze geweldige groep hardlopers om 2 uur gestart.

Na 2 km kwam de eerste confrontatie en wel een klim door het weiland naar het “bergdorp” Mesch. Na een korte afdaling diende zich de beklimming van de tweede berg aan en wel de Scheiberg. Vervolgens ging het op en neer naar het Savelsbos. In dit mooie oerbos werden we nog getrakteerd op 180 treden recht naar boven tegen de helling aan. Iedereen komt daar zwaar hijgend aan de top.  Je hebt dan het verkeerde gevoel dat het klimmen er opzit. Bij 12 km zie je Eijsden liggen en via de provinciale weg zou je snel zijn bij de finish zijn. Echter je mag nog een keer linksaf om de laatste  flinke klim te maken. Eenmaal boven wordt je verblijd met een prachtige afdaling. Het pad bestaat volledig uit een glibberige substantie van löss en water. Al glijdend bereik je uiteindelijk de harde weg. Dan is het nog 1,5 km naar de finish.

Na afloop is het in de feesttent  een gezellig Limburgs samenzijn met erwtensoep, hotdogs, bier en voor de liefhebbers ook een glaasje fris. Om 16.30 uur zijn we voldaan teruggereden naar Waalre.
De Mescherbergloop is een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met een trail. De route is 15,6 km lang met een hoogte verschil van ongeveer 300 meter. Er zijn ook twee kortere routes van 10 en 6 km. Zet het vast in je agenda voor volgend jaar.
De datum is 17 december 2017

Henk de Vrind