Op 10 januari hebben ruim 70 (!) leden de Nieuwjaarsbijeenkomst bezocht in Sporthal de Hoeveland.
Een compliment voor het bestuur is zeker op zijn plaats voor het zoveel mensen enthousiast krijgen.
De bezoekende leden begonnen heel gezond met verse groenten, nadat ze een flinke hardlooptraining en dito wandeling hadden volbracht vóór de bijeenkomst.
Bij binnenkomst in de sporthal overhandigde bestuurslid Ton Schaffer aan eenieder enkele consumptiebonnen waarmee ook de dorst gelest kon worden (waarover later iets meer).

Nadat de meesten zich hadden gedoucht en/of hadden omgekleed kon het gelukkig korte officiële woord van voorzitter Henk de Vrind worden gedaan.
Henk memoreerde op de eerste plaats dat in 2016 “ons” weinig vervelende dingen waren overkomen qua blessures, ziekten of nog vervelender. Er was dus prake van een geslaagd en gezond 2016.
Ook verwelkomde de voorzitter maar liefst 8 nieuwe of herintredende sporters die onder de bezielende leiding van Peter van der Wiel op 3 januari gestart zijn met hun looptraining.
Henk sprak met Peter samen de hoop uit dat deze groep sporters over enkele maanden al kan aansluiten bij de grote groep.

Hiernaast werd aandacht gevraagd voor enkele gezamenlijke activiteiten, zoals de Joe Manncross op 29 januari in Best, de Snert Wandel- en looptocht op 12 februari vanaf dezelfde sporthal alsmede de aankondiging op een nieuwe lokatie (’t Stationskoffiehuis in Waalre) van de tijdloop op 2 april en liet hij Sylvia van den Hurk reclame maken over speciale sportvoeding.
Eenieder werd vervolgens een zeer sportief, gezond en succesvol 2017 toegewenst.

Hierna werd er in verschillende en wisselende groepjes nagepraat over de training en werden de nieuwe gestarte lopers direct opgenomen in de grote groep, waarbij voorzitter Henk zich onderscheidde door persoonlijk met de nieuwe mensen een praatje te maken. Later hoor je ook terug dat dit door hen zeer op prijs werd gesteld.

De “oude of moet gemeld worden harde” kern wist vervolgens het gezond eten geleidelijk aan om te zetten in meer spirituele sappen. Op hun manier hebben ook zij hun goede voornemens kracht bijgezet.
De bijeenkomst werd pas een stuk na 22:00 uur afgesloten.

 

 

Dank is verschuldigd Marianne van den Boogaard die de foto’s heeft verzorgd bij dit stukje.