Na een inventarisatierondje via de mail naar onze wandelleden binnen LG Waalre, waren we met een tiental personen present op de opening van de nieuwe (culinaire) wandelroute door Waalre.

Op zondagmiddag om 13.00 uur werden we met appelflappen en koffie ontvangen bij Restaurant “De Oude Toren “. 
Burgemeester Jan Brenninkmeijer ging bij de opening figuurlijk door het lint. Hij roemde in zijn speech de samenwerking tussen de Waalrese Horeca en Natuurbelangen en besloot spontaan de 7,5 km samen met zijn vrouw mee te lopen. We vertrokken via de Bolksheuvel, langs de Klimbim naar het Meertjesven en daarna richting  “  ’t Brabants Genot  “ waar we werden getrakteerd op een heerlijk lentebier met lekkere hapjes. De zon deed al prima zijn best en het was heerlijk vertoeven op het terras van deze unieke combinatie van horecagelegenheid en speelmogelijkheden voor de jeugd. Nadat we alles geproefd hadden wandelden we verder via Loon en Timmereind om uiteindelijk bij Cafe “De Volmolen” onze volgende stop in te lassen. Eigenaar Geert Verkuilen zorgde ook hier voor een lekker glas bier met de nodige hapjes erbij. Voorwaar een verwennerij op deze prachtige dag. De biertjes begonnen zijn werk te doen, maar gelukkig was het laatste deel van de wandeling redelijk kort, dus via Molenstraat, Dreefstraat en het Oude Willibrorduskerkje waren we snel terug bij ons startpunt “De oude Toren”. Opnieuw heerlijk biertjes proeven en bitterballen en nog steeds alles gratis dankzij sponsoring door lokale ondernemers en een bekende bierbrouwer uit Lieshout. Voor diegene die zich ervoor hadden aangemeld was er nog een BBQ die een waardige afsluiting vormde van een super middag voor zowel de organisatie als de ca. 60 deelnemers.

Deze eerste toeristische attractie, die een samenwerking van de 3 genoemde horecabedrijven is, belooft een leuke toevoeging te worden aan het toch aan het rijke Waalrese wandelassortiment.

Voor meer informatie over de nieuwe route wordt verwezen naar de web site www.route.nl. Hierop vind je o.a. ook de app voor Iphone of Android om routes op je telefoon te downloaden.