Afgelopen zaterdagavond werd voor de 18e keer de Ronde van Waalre gehouden met start en finish op de Markt in Waalre. Hoewel de weergoden vooraf voor de toeschouwers wellicht wat minder goeds in petto hadden, hebben vooral de lopers en loopsters bijna perfect loopweer mogen ondervinden. In voorgaande edities was het dikwijls ver boven de 20 graden en dan lopen veel mensen toch ‘warm’.

Voor het eerst sloot de gemeente Waalre dit jaar aan bij de Nationale sportweek en die werd geopend tijdens de Ronde van Waalre. En wat een start bleek dat te zijn. Bij de jeugdloop kwamen maar liefst 360 kinderen aan de start en dat waren er bijna 60 meer dan in 2016. Ook bij de volwassenen mocht loopgroep Waalre 239 deelnemers tellen. Dit was 24 mensen meer dan het vorig jaar. Bij zijn openingstoespraak glunderde wethouder Alexander van Holstein toen hij zoveel mensen aan de start zag. Een prima start van de sportweek.Om 16:45 uur werden alle kinderen van de basisscholen in de gemeente getrakteerd op een heuse en gezamenlijke warming up. Twee leden van loopgroep Waalre, RoosJanssen en Kirsten Verdonschot werkten in 10 minuten de spieren van alle kinderen op muziek lekker los. Om 17:00 uur kon het startschot worden gegeven voor de The Kids Company jeugdloop. Alle kinderen  konden 1 of meerdere ronden lopen van bijna 500 meter en veel kids wisten niet van ophouden.
Na hun wedstrijd kregen ze een lekker glas Ranja én een heuse medaille waar ze bijzonder trots op waren. Dit jaar wist de Drijfveer de Cor Versmissen wisselbokaal voor het 3e jaar te veroveren, maar gelukkig kwamen de overige vier basisscholen ook aan hun trekken met een prachtige beker die zal misstaan in de school prijzenkast.

De wethouder heeft vervolgens om 18:00 uur de lopers en loopsters “weggeschoten” voor hun wedstrijd over respectievelijk 5, 10 of 15 km. Bij de dames was de overwinning op de hoofdafstand 15 km voor onze eigen Ellen van Beek in een tijd van 1:13:42 waarmee ze de nummer 2, Door Jansen-Kuijken uit Bergeijk ruim voor bleef (1:17:57 uur). Nummer 3, Tineke Mous uit Sint-Oedenrode kwam binnen in een tijd van 1:19:20 uur.
Bij de heren was het iets spannender. De overwinning ging naar Jur Pauw van Eindhoven Atletiek met een tijd van 55:17. Nummer 2 werd hier oud-winnaar Erik Caluwaerts uit België met een prima tijd van 56:20, gevolgd door Evert van Veldhuizen (Ook oud-winnaar) van GVAC met een eindtijd van 56:48 uur

De uitslagen van de andere 2 wedstrijden:
10 km vrouwen: 1e plaats voor Evelien Mertens uit Weert met een tijd van 43:38 min, de 2e plaats voor Petra Buijs uit Hoogerheide met een tijd van 44:21 terwijl nummer 3 Lieke Kuijpers uit Dommelen (die al maanden bij ons traint) binnenkwam op een tijd van 47 minuten en 36 sec.
10 km mannen: Eerste werd Stefan van Marrewijk uit Made met een tijd van 37:19 min. (We hadden overigens meer van Marrewijkers aan de start, waaronder onze oud-trainster en lid Nelleke), nummer 2 Lennart van der Burg uit Leiden eindigde in 38:11 min en nummer 3 was Dries van den Borne uit Hooge Mierde met een tijd van 39:19 min.
De 5 kilometer wedstrijd werd bij de vrouwen gewonnen door Rian van der Burgt uit Veldhoven in een tijd van 17 min. en 12 sec. Nummer 2, Evelien Lauwers eveneens uit Veldhoven kwam met een eindtijd van 21:47 min over de finish en Naomi Langenhuijsen van sponsor The Kids Company werd tot haar eigen verbazing nummer 3 in de wedstrijd met een tijd van 25:48 min.
De 5 kilometer bij de mannen is gewonnen door Juul Knoester, het zeventienjarig talent van GVAC (Veldhoven) in een fantastische tijd van 17 minuten en 12 sec. Tweede is geworden Thomas Vael uit Nuenen in 17 minuten en 42 sec, terwijl Roy Goossens uit Veldhoven eindigde in een tijd van 18 minuten en 3 sec.

De nationale sportweek in Waalre is dus gestart met veel beweging en veel deelnemers. De organisatie was dan ook erg tevreden over de wedstrijden en beleefde zoals elk jaar weer de meeste voldoening aan de vele kinderen die meededen aan de jeugdloop.

Alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren worden dan ook hartelijk bedankt voor hun bijdrage die met deze editie een geslaagd evenement achterlieten.Foto’s’ van de wedstrijd vindt je ook op deze site en bij Connie Sinteur Fotografie www.conniesinteurfotografie.com

Noteer maar vast voor 2018 de datum van zaterdag 8 september voor de volgende Ronde van Waalre.

De organisatie