Onder een prachtig winterzonnetje en een strakblauwe lucht, vertrokken we met ruim 20 wandelaars vanaf Sporthal Hoeveland richting Dreefstraat en Heuvel. In het begin nog oppassen geblazen omdat het soms glad was op asfaltgedeeltes vanwege bevriezing. Eenmaal op de zandpaden aangekomen was het probleem over en togen we richting de Waalrese Putten. Vlak voordat we rechts weer terug richting Onze Lieve Vrouwendijk gingen liepen we nu een nieuwe route rechtdoor naar de Dommel en over de nieuwe brug kwamen we vlakbij ‘t Witven uit.

Daarna linksaf een mooi stukje vlak langs de Dommel en uiteindelijk kwamen via de Volmolen, Timmereind en Loon weer op het Kerkpad terecht.

Lekker 1,5 uur gewandeld en bij terugkomst wachtte ons 2 verrassingen: heerlijke snert van de dorpsslager en roggebrood met katenspek. Ook de consumpties waren van harte welkom om onze dorst te lessen.
Minpuntje was dat de sporthalkantine vol zat met voor ons meest onbekende mensen en er blijkbaar een jeugdvoetbaltoernooi werd georganiseerd waar LG Waalre geen weet van had. Dit moet de komende editie niet meer gebeuren.

Uiteindelijke vond iedereen zijn plaatsje, al was het op de trap, en werd het toch nog een geslaagde snertloop. 

Tot een volgend gelegenheid,

Ton Schaffer