Ad van Hooft

Beste leden van Loopgroep Waalre,

Vanmiddag (27 maart) hebben we op gepaste wijze afscheid kunnen nemen van Ad van Hooft. 
Vanwege de Corona epidemie kon naast de familie een kleine groep vrienden en bekenden van Ad aan het afscheid deelnemen. Gelukkig werd de Loopgroep en de tennisgroepen de ruimte geboden om een erehaag te vormen waarbinnen de rouwstoet naar de natuur begraafplaats kon rijden. Deze erehaag bood ruimte voor ongeveer 10 leden van de Loopgroep en daarbij in het bijzonder de DOL groep om vanaf de kant van de weg hun medeleven te betuigen aan de familie gezeten in de rouwwagens.
Een gezelschap van 30 mensen, inclusief de familie, heeft in een samenzijn Ad kunnen herdenken. Vanuit de Dol groep heeft Huub Verhees het woord gevoerd en namens de Loopgroep Mientje Spijkerman. 

Huub en Mientje hebben in hun eigen woorden Ad kunnen typeren als een bescheiden man, die op de achtergrond veel heeft gedaan voor onze club en altijd klaar stond om iedereen te helpen. Denk maar aan het organiseren van de uitstapjes voor de DOL groep, het verzorgen van de berichten aan de leden, de organisatie van de Fakkeltocht en het maken van het financieel jaarverslag samen met Mientje
Naast Mientje en Huub heeft Jacques Mulders als tennisvriend én als lid van de Dolgroep het woord mogen voeren.
Hij typeerde daarin de betrokkenheid en warmte die hij van Ad heeft mogen ontvangen. Naar de familie toe deed Jacques een mooie uitspraak en wel dat “verdriet de prijs is voor liefde”. Volgens mij een heel goede typering van de betekenis van Ad voor zijn familie.

Naast zijn sportvrienden hebben de familie en zijn buren het woord kunnen voeren. 
De bijeenkomst heeft ongeveer 2 uur geduurd waarin naast de aangrijpende woorden en muziek ongeveer 300 foto’s over het leven van Ad zijn getoond.
Na de bijeenkomst is de familie met de kist naar de plek gelopen waar Ad begraven zal worden op de Natuurbegraafplaats in Heeze. 

De familie hoopt binnen afzienbare tijd nog een afscheid te kunnen organiseren voor alle vrienden en bekenden van Ad die er van middag niet bij konden zijn.

Henk de Vrind
Voorzitter Loopgroep Waalre