In Waalre kunnen volwassenen en kinderen elk jaar deelnemen aan de avondwandeltochten. Deze vinden dit jaar plaats van 22 t/m 26 mei. In deze week kan je iedere avond een wandeling maken van 5 of 10 km door de mooie natuur van Aalst en Waalre. Elke avond is er een andere route beschikbaar.
Wie tenminste drie avonden heeft gelopen krijgt een medaille. De medailles worden op de vrijdag uitgereikt. Wil je een medaille ontvangen dan zal je dus drie avonden moeten lopen waarbij een van de avonden de vrijdagavond dient te zijn. De start vindt plaats op de parkeerplaats van de brasserie ‘t Stations Koffiehuis, Willibroduslaan 137A. Je kunt tussen 18:00 en 19:00 uur starten.

Met de fiets of wandelend naar de start.

Woon je in de buurt, dan kun je het beste wandelend of met de fiets komen! Fietsen kunnen geparkeerd worden bij de start. Zorg ervoor dat je fiets niet in de weg staat!  Wil je toch met de auto komen dan kan je de auto parkeren bij het Huis van Waalre. 

Hoe kan ik deelnemen aan de wandeltochten?
Je kunt deelnemen door vooraf een stempelkaart te kopen bij keurslagerij Vos in Waalre of bij de Albert Heijn winkels in Aalst en in Waalre. De stempelkaart kost in de voorverkoop € 3,- voor zowel volwassenen als kinderen. 

Als je niet in de gelegenheid bent om vooraf een stempelkaart te kopen dan kan je ook nog bij de start een stempelkaart kopen. Deze kost dan € 3,50.  Het heeft de voorkeur om vooraf een stempelkaart te kopen. Dit voorkomt wachtrijen bij de start.

Hoe kan ik bij de start de stempelkaart betalen?

Bij de start kan je betalen door te Pinnen of door contant te betalen. Het heeft de voorkeur om te Pinnen. Pinnen kan contactloos met je betaalpas of met je telefoon.

Hoe kan ik de routebeschrijvingen krijgen?

Elke dag kan je bij de start de route downloaden op je telefoon. Door bij de start een QR code te scannen, kan je de route downloaden in de app Komoot. Om de route te kunnen downloaden is het dus nodig dat je met jouw telefoon:

  • Een QR code kan lezen. Lukt dat nog niet, download dan een QR app.
  • De app Komoot kan openen. Heb je deze Komoot app nog niet dan zal je ook deze app vooraf moeten downloaden.

Zorg ervoor dat de telefoon voldoende is opgeladen. Komoot maakt gebruik van de GPS van de telefoon. Dit kost relatief veel batterij capaciteit. Je telefoon loopt daardoor redelijk snel leeg. 

Hoe kan ik een QR-code app downloaden?

Ga op jouw Android telefoon naar de Play Store en op jouw Apple telefoon naar App Store en download de gratis app QR code


Hoe kan ik Komoot app downloaden?

Ga op jouw Android telefoon naar de Play Store en op jouw Apple telefoon naar App Store en download de gratis Komoot app.

In je eigen regio is de Komoot app gratis te gebruiken. Het is dan ook niet nodig om een Komoot account aan te maken. Dus zonder account kan je de routes op de app downloaden. 

Hoe kan ik de route downloaden?

Bij de start staan borden met de route en een QR code. Door de QR code te scannen kan je de route downloaden. Hieronder tref je als voorbeeld de QR code aan voor de 5 km etappe van de maandag. 

In 5 stappen kan je deze route downloaden:

  1. Lees met de QR app de code.
  2. Na het lezen van de QR code wordt automatisch de Komoot app geopend met het scherm:
  • Druk op de toets WEB, links in de balk. Je krijgt dan het volgende scherm:
  • Druk op de groene toets Navigatie. Vervolgens krijg je het scherm:
  • Als je van start wilt gaan, druk je op de groene stip. Je krijg de route te zien en krijgt via een stem aanwijzingen over de route. Dit is te vergelijken met het navigatiesysteem in jouw auto of met Google Maps.