Elk jaar kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan de Avondwandeltochten in Waalre. Dit jaar vinden de wandelingen plaats van 27 t/m 31 mei. In deze week kun je iedere avond een wandeling maken van 5 km of 10 km door de mooie natuur van Aalst en Waalre. Voor elke avond is er een andere route beschikbaar.

Wie tenminste drie avonden heeft gelopen, krijgt een medaille. De medailles worden op de vrijdag 31 mei uitgereikt. Wil je een medaille ontvangen dan zal je dus drie avonden moeten lopen waarbij één van de avonden de vrijdagavond dient te zijn. 

De start vindt plaats op de parkeerplaats van de brasserie ‘t Stations Koffiehuis, Willibrorduslaan 137A. Je kunt tussen 18:00 en 19:00 uur starten.

Met de fiets of wandelend naar de start?

Woon je in de buurt, dan kun je het beste wandelend of met de fiets komen! Fietsen kunnen geparkeerd worden bij de start of bij Het Huis van Waalre. Zorg ervoor dat je fiets niet in de weg staat! 

Wil je toch met de auto komen dan kan je de auto parkeren bij het Huis van Waalre of op de grote parkeerplaats links van brasserie ’t Stationskoffiehuis. 

Hoe kan ik deelnemen aan de wandeltochten?

Je kunt deelnemen aan de wandeltochten door vooraf een stempelkaart te kopen bij keurslagerij Vos in Waalre of bij de Albert Heijn winkels in Aalst en in Waalre. De stempelkaart kost in de voorverkoop € 5,- voor zowel volwassenen als kinderen. 

Als je niet in de gelegenheid bent om vooraf een stempelkaart te kopen dan kan je ook nog bij de start een stempelkaart kopen. Deze kost dan ook € 5,- 

Het heeft de voorkeur om vooraf een stempelkaart te kopen. Dit voorkomt wachtrijen bij de start.

Hoe kan ik bij de start de stempelkaart betalen?

Bij de start kan je betalen door te Pinnen of door contant te betalen. Het heeft de voorkeur om te Pinnen. Pinnen kan contactloos met je betaalpas of met je telefoon.

Hoe kan ik de routebeschrijvingen krijgen?

Elke dag kan je bij de start de route downloaden op je telefoon. Door bij de start een QR code te scannen, opent de route zich direct in de Komoot app. Het is niet nodig om deze app vooraf te downloaden. 

Hoe kan ik de route voor de maandag al op mijn telefoon zetten?

Het is handig om thuis alvast de route voor de maandag op je telefoon te zetten. Daarvoor kan je de QR code voor de 5km route en voor de 10km route alvast scannen:

Hoe kan ik de QR code scannen?

Om de route te kunnen downloaden is het dus nodig dat je de QR code kan scannen met jouw telefoon. 

Bij de meeste telefoons kan je gebruik maken van je camera om de QR code te lezen. Lukt dat niet dan zal je een QR code app op je telefoon moeten downloaden.

Hoe kan ik een QR-code app downloaden?

Ga op jouw Android telefoon naar de Play Store en op jouw Apple telefoon naar App Store en download de gratis app QR code

Kan ik hulp krijgen met het lezen van de QR code?

Lukt het niet om de QR code te lezen om de route te openen op je telefoon dan kan je bij de start hulp vragen aan de organisatie. We helpen je graag om de route op je telefoon te plaatsen. Neem in ieder geval je telefoon mee.

Moet ik mijn telefoon goed opladen?

Zorg ervoor dat de telefoon voldoende is opgeladen. Komoot maakt gebruik van de GPS van de telefoon. Dit kost relatief veel stroom. Je telefoon loopt daardoor redelijk snel leeg.