Reinier Beltman, ons nieuwe bestuurslid, kwam direct uit de startblokken met het idee om vóór 5 mei een challenge van minimaal 19 kilometer te rennen of te wandelen, nu we niet gezamenlijk kunnen trainen en sporten. Eenieder de de uitdaging volbracht was. vrijwillig in de gelegenheid om een bedrag over te maken naar onze penningmeester die hiervoor een bloemetje zou gaan kopen voor leden en verwanten die het moeilijker hebben in deze tijden.

Nou dat hebben we geweten, veel leden hebben de challenge al achter de rug en sommige leden hebben al enkele keren de 19 k gedaan. Ook waren er leden die per week wel tussen de 40 en 50 km. liepen en dan ook nog eens volgens het schema van de trainers die je kunt vinden op https://loopgroepwaalre.nl/trainingsagenda/

Maar één van de leden, de meesten kennen haar als Kaatje uit Strava maakte het wel heel bont. Ze had namelijk besloten om 19 dagen lang minimaal één uur te lopen om vervolgens op dag 19 haar 19 km vol te maken.

Kaatje werkt als kinder fysio in zowel Someren, Heeze als Aalst en had bedacht dat ze zou starten in Someren, om via Heeze uiteindelijk te finishen in Aalst. Hiernaast viel sommigen op dat ze in het wedstrijdshirt van loopgroep Waalre liep en daar vind je op de achterkant de naam van onze hoofdsponsor, ook een Fysio.

Afijn, ze heeft er een filmpje van gemaakt.

Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog wel een challenge kunnen doen, omdat tot 20 mei er zeker geen verlichting komt van de huidige maatregelen. Dus mochten jullie in de voetsporen van Kaatje willen treden.
Inmiddels hebben enkele leden het idee opgevat om de mei-challenge te laten bestaan uit een halve marathon in eigen tempo op een min of meer vaste route op verschillende momenten, immers lopen met meer dan 2 is nog altijd niet toegestaan.

De route wordt binnenkort bekend gemaakt.