Eindelijk een keer een stukje van Tine, die samen met haar Rien zoveel wedstrijdjes loopt. Maar nog nooit een verslagje heeft ingestuurd. Deze was zo bijzonder dat ik het niet kon laten ;-).

De halve marathon van Berlijn 3 april 2016: Ruim 3 jaar geleden kwam Rien thuis van een halve marathon (geloof Amsterdam) met wat folders over halve marathons in grote (hoofd) steden in Europa. Zo is het begonnen!! Na Madrid (2014), Rome (2015) was dit keer Berlijn aan de beurt. Met 3.437.916 inwoners is Berlijn de grootste stad van Duitsland en de op één na grootste stad in de Europese Unie. Dan snap je wel dat er heel veel mensen aan dit evenement deelnemen. 37 000 mensen aan verschillende onderdelen, zoals skeeleren, een kinderloop én de halve marathon. We vertrekken 31 maart laat in de middag en we vliegen terug op dinsdag 5 april in de avond. Dus hebben we naast het lopen van de halve marathon ook nog voldoende tijd om Berlijn te bekijken. Na één dag geslenterd en één dagje gefietst te hebben is het zover: zondag 3 april, na een goed ontbijt, lopen we iets voor half 10 naar de start. (loopafstand van ons hotel, daar hebben we het hotel op geselecteerd). Het zonnetje schijnt, heerlijk temperatuurtje, dus geen kledingstukken om af te geven, betreden we het parcours. Waar goed gecheckt word of je in bezit bent van een startnummer en een polsbandje(polsbandje gekregen bij het ophalen van je startnummer). Na een toiletbezoek, sluiten we ons aan bij de ruim 30 000 andere lopers. Wij mogen in het 3de startvak. Waar om 10.05 uur het startschot klink, 7 minuten later gaat voor ons de race pas echt beginnen, dan komen we echt over de start. Omdat wij in een “snel “startvak zitten kunnen we heerlijk met de meute mee, af en toe een langzamere die we in moeten halen maar dat zijn er niet veel, we worden vooral ingehaald ;-).

Image 11-04-16 at 21.18We starten bij Alexander Platz, lopen langs het Museumeiland, over unter den Linden, onder de Brandenburg toren, door naar de Engel, Charlotte burg, Checkpoint Charley, kortom langs de vele high lights die Berlijn telt. Een hele mooie indrukwekkende route, tenminste als je daar tijdens het lopen van kan genieten, voor Rien is dit helaas niet het geval, hij heeft last van zijn voet en is vooral daarmee bezig. Heel jammer en vooral vervelend, maar toch zet hij door!! En komen we samen na 1.51 uur en 17 seconde over de finish, waar we een medaille, water, sportdrank en een heerlijk alcoholvrij biertje krijgen. Met een heel goed gevoel lopen we terug naar het hotel om daar heerlijk te douchen en verder te genieten van het mooie zonnige Berlijn!! Een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Groetjes Tine