Het zal de hardloopliefhebber niet ontgaan zijn dat op 13 oktober 2024 de marathon van Eindhoven weer plaatsvindt. Loopgroep Waalre doet daaraan ieder jaar mee met tientallen leden, op de diverse afstanden waaronder de hele en halve marathon.
Voor de halve marathon (21,1 km) hebben we jaarlijks een specifiek trainingsprogramma. Daarin worden de duurlooptrainingen steeds langer, en besteden we ook aandacht aan duurvermogen en basissnelheid.

We bieden niet-leden de mogelijkheid om met ons mee te trainen in voorbereiding op de marathon Eindhoven.

Voor slechts € 25,- kunnen alle geïnteresseerden vanaf donderdag 9 mei tot 13 oktober meedoen met onze voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven. Voor die € 25,- per persoon mag je deelnemen aan onze drie trainingen per week, op zondagochtend en dinsdag- en donderdagavond. Je zorgt wel zelf voor je inschrijving voor de halve marathon op 13 oktober.

Elke week komen diverse soorten trainingen aan bod:

  • Duurlooptraining: geleidelijk opvoeren van de duurloopafstand totdat je die 21,1 km goed aankunt. Tussentijds is de afstand af en toe korter om even te herstellen; dat werkt beter dan alleen toename over 3 maanden.
  • Tempo duurlooptraining: een middellange duurloop met daarin een periode van versnelling die per week een beetje langer wordt.
  • Lange intervaltraining: je loopt afstanden tussen 0,5 en 2 km wat sneller dan gewoonlijk om je gebruikelijke tempo beter te kunnen volhouden.
  • Korte intervaltraining: over 100 tot 300 meter zet je extra aan voor een hoger tempo. Dit verbetert je uithoudingsvermogen, dus je loopprestatie over de hele linie. Begin oktober doen we dit wat rustiger, zodat de belasting met de langer wordende duurlopen niet te hoog wordt.

Tijdens de trainingen wordt je begeleid en geadviseerd door onze ervaren trainers, die al veel halve en vaak ook hele marathons achter de rug hebben. Als je normaal je trainingen alleen doet, zul je ervaren dat je in de voorbereiding én op de grote dag zelf veel steun en gezelligheid ondervindt aan het lopen met anderen samen. Deze stimulans vanuit de groep gaat je zeker helpen om je doel te bereiken.

Na 13 oktober ben je uiteraard welkom om lid te worden van Loopgroep Waalre, maar dat is helemaal je eigen keuze en gebeurt niet automatisch.

De enige voorwaarde die we stellen is dat je vooraf een passend basisniveau moet hebben. Zo’n kilometer of 10 aaneengesloten kunnen hardlopen is echt het minimum. We richten ons met deze actie dus niet op beginnende lopers! 

Om mee te doen stuur je een mail met je naam en contactgegevens naar starters@loopgroepwaalre.nl. Wil je meer weten over Loopgroep Waalre, kijk dan op onze website www.loopgroepwaalre.nl. Graag tot ziens bij de training!