In de komende weken zullen we proberen bekendheid te geven aan geïnteresseerde lopers om met ons te komen meetrainen ter voorbereiding voor de halve marathon van Eindhoven. Mocht je mensen kennen die hier gebruik van willen maken, attendeer ze dan op de onderstaande informatie.

Het zal de hardloopliefhebber niet ontgaan zijn dat op 9 oktober 2022 de marathon van Eindhoven weer plaatsvindt. Loopgroep Waalre doet daaraan ieder jaar mee met tientallen leden, op de diverse afstanden waaronder de hele marathon.

Voor de halve marathon (21,1 km) hebben we jaarlijks een specifiek trainingsprogramma. Daarin worden de duurlooptrainingen steeds langer, en besteden we ook aandacht aan duurvermogen en basissnelheid.

We bieden niet-leden de mogelijkheid om met ons mee te trainen in voorbereiding op marathon Eindhoven.

Voor slechts € 15,- kunnen alle geïnteresseerden vanaf 1 juni tot 9 oktober meedoen met onze voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven. Voor die € 15,- mag je deelnemen aan onze wekelijkse trainingen (3 x), op zondagochtend en dinsdag- en donderdagavond. Je zorgt zelf voor je inschrijving voor de halve marathon op 9 oktober.

Elke week komen diverse soorten trainingen aan bod:

  • Duurlooptraining: geleidelijk opvoeren van de duurloop afstand totdat je die 21,1 km goed aankunt. Tussentijds is de afstand af en toe korter om even te herstellen; dat werkt beter dan alleen toename over 3 maanden.
  • Tempo duurloop training: een middellange duurloop met daarin een periode van versnelling die per week een beetje langer wordt.
  • Lange intervaltraining: je loopt afstanden tussen 0,5 en 2 km wat sneller dan gewoonlijk om je gebruikelijke tempo beter te kunnen volhouden.
  • Korte intervaltraining: over 100 tot 300 meter zet je extra aan voor een hoger tempo. Dit verbetert je uithoudingsvermogen, dus je loopprestatie over de hele linie. Begin oktober doen we dit wat rustiger, zodat de belasting met de langer wordende duurlopen niet te hoog wordt.

Tijdens de trainingen word je begeleid en geadviseerd door onze ervaren trainers, die al veel halve en vaak ook hele marathons achter de rug hebben. Als je normaal je trainingen alleen doet, zul je ervaren dat je in de voorbereiding én op de grote dag zelf veel steun en gezelligheid ondervindt aan het lopen met anderen samen. Deze stimulans vanuit de groep gaat je zeker helpen om je doel te bereiken.

Na 9 oktober ben je uiteraard welkom om lid te worden van Loopgroep Waalre, maar dat is helemaal je eigen keuze en gebeurt niet automatisch.

De enige voorwaarde die we stellen is dat je vooraf een passend basisniveau moet hebben. Zo’n kilometer of 10 kunnen hardlopen is echt het minimum, maar we adviseren om pas mee te doen als je minstens 15 km achter elkaar volhoudt. We richten ons met deze actie dus niet op beginnende lopers! 

Om mee te doen stuur je een mail met je naam en contactgegevens naar starters@loopgroepwaarle.nl. Wil je meer weten over Loopgroep Waalre, kijk dan op onze website www.loopgroepwaalre.nl. Graag tot ziens bij de training!