Onze culturele dag donderdag 28 september.

Zoals gebruikelijk organiseren wij jaarlijks een bijzondere activiteit.

Voor deze activiteit was dit jaar een bezoek gepland aan het weverij-museum te Geldrop. Om een goede dagindeling te maken waren wij reeds om 9.00 u. gestart met onze wekelijkse sportieve activiteiten.
Na afloop hiervan het gebruikelijke samenzijn bij “De Hut” en de persoonlijke verzorging, was het om 14.00 u. weer verzamelen bij “De Hut” voor een gezamenlijk vertrek per fiets richting Geldrop voor het bezoek aan het museum.

Als eerste bezochten wij daar de filmlocatie om vooraf inzicht te krijgen in het ontstaan en ontwikkeling van de textielindustrie. De hierop volgende rondleiding door het museum was zeer interessant, bijzonder door de uitleg en handelingen van onze gids mijnheer van de Kerkhof, Helmonder, 80 jaar oud, zelf van jongst af werkzaam in de textielindustrie. Kundig zoals hij ons de oude weefgetouwen demonstreerde met daarbij de nodige uitleg.
Als afsluiting van het bezoek bezochten wij nog een filmlocatie, omtrent het gehele textielgebeuren.

Om al het getoonde op een rustige manier te laten doordringen en verwerken, zijn wij neergestreken op een terras voor een gezellig zitje. Aansluitend hebben wij plaatsgenomen voor een gezamenlijk etentje, waarna wij om 19.00 u. weer zijn opgestart voor een vertrek via “De Hut” naar huis.

Mede door het mooie weer, het museum, drankje en etentje kunnen we wederom terugzien op een bijzonder mooi en interessante “DOL-dag”

Dat het een creatieve groep mag heten, is bekend en dus werd er een schoon vers toegevoegd:

Op de fiets, over de hei

Richting Geldrop, gezwind

Met ons kop in de wind

Jacques voorop, Mulders’ stijl

Een fabriek, weverij

Met een gids, vlot en blij

En daarna, naar De Zwaan

Een diner, ruim voldaan

Toen naar huis. Per abuis

Omweg hier, omweg daar

Toch voldaan, volle maan 

Dolgroep blij, zij aan zij

Heelhuids thuis, vol met pluis

De Fakkelloop.

De DOL-groep organiseert ook dit jaar weer de “Fakkelloop” dinsdag 19 dec. Ook nu maken wij er voor de leden van onze loop-groep Waalre een happening van, zowel voor onze wandelaars als hardlopers. 

Zowel de wandelaars en hardlopers starten om 19.00 u. voor de duur van 1 uur of 30 min., dit naar keuze. Het is wederom het bekende met fakkels verlichte parcours op het Loon, waarop gewandeld en gelopen wordt.
Na afloop vindt in het café de prijsuitreiking, met aansluitend een loterij en een gezellig samenzijn plaats met medewerking van DJ Marco.

Nadere mededelingen met o.a. inschrijving verneemt U later.