De loopgroep ontving van één van de tantes van Teun Velter hun belevenis van de Cyclopaton van 21 mei jongstleden. Met groot genoegen publiceren wij hieronder de betreffende tekst.

Een stukje schrijven voor het Lopertje? Ach waarom ook niet. Als poedelprijswinnares van de Teun Velter cyclopathon, en gast van de loopgroep Waalre heb je nou eenmaal verantwoordelijkheden. Toch? Omdat het 28 juni precies 5 jaar geleden is dat Teun gestorven is, vonden wij het als ooms en tantes, neefjes en nichtjes van Teun, een mooie gelegenheid om hem te herdenken. Teun, de fanatieke loper en nog fanatiekere fietser zou van dit familiegebeuren zeker hebben genoten. En wat misschien voor hem nog belangrijker was, ook zeker in de prijzen zijn gevallen. En dan bedoel ik niet de poedelprijs.
Als tante van Teun vormde ik samen met Ties, broer van Teun een team. Ties op de fiets en ik te voet.
Meedoen is belangrijker dan winnen was onze lijfspreuk van deze dag.

De dag begon goed met een lekker zonnetje en een heerlijke temperatuur. Hier zou het dus niet aan liggen. Maar dat ik zulke fanatieke, snelle lopers en fietsers zou aantreffen bij de start, had ik van tevoren niet kunnen vermoeden. Helaas ik kon niet meer terug!
Gelukkig had ik Ties al voorbereid door te zeggen dat hij gerust een biertje kon gaan drinken bij het Brabants genot, terwijl ik met mijn rondje rond het ven bezig was. Waarop Ties nog een keer zei :”Tante An, meedoen is belangrijker dan winnen”.
Het eerste rondje concentreerde ik me vooral op de mooie Waalrese bossen rond het Lavrijssenven om te voorkomen dat ik meteen het bijltje erbij neer zou gooien. Jesus wat is een kilometer lang!
Ik heb alle 5 rondjes uitgelopen en ondanks of misschien dankzij mijn slakkentempo ontzettend genoten. Wat is Waalre mooi!
Wel jammer voor Ties, ik had hem een snellere teamgenoot gegund. Maar ondanks dit alles weet ik dat ook al was “meedoen is belangrijker dan winnen” niet bepaald Teun zijn motto, hij zeker trots op zijn familie zou zijn geweest. En daar deden we het tenslotte voor.

Bedankt, loopgroep Waalre voor deze mooie dag. Ook namens de andere Velterkes.