Ronde van Waalre 2022

Door de afgelasting van het jaar 2020 én helaas ook 2021 is het nog een groot aantal dagen wachten, maar dan is weer een Ronde van Waalre, nl. op 10 september 2022. Houdt onze website en onze FB pagina goed in de gaten.

U wacht nog:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ronde van Waalre 2021 helaas afgelast

We hebben als organisatie van de Ronde van Waalre heel lang geprobeerd om de 2021 jubileum-editie op 11 september a.s. (Immers loopgroep Waalre bestaat in oktober 25 jaar) dit jaar doorgang te laten vinden.

Gaandeweg liepen we als organisatie telkens tegen nieuwe uitdagingen aan. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk gebleken om het bestaande parcours van de Ronde in zijn geheel te gebruiken. Door de werkzaamheden aan de traverse door Waalre dorp zijn een aantal straten en een gedeelte van de Markt niet beschikbaar. Gelukkig vonden wij een alternatieve route en een nieuwe start en finishlocatie vlakbij Sporthal de Hoeveland. Ook konden we gebruik maken van de faciliteiten van de sporthal evenals van de diensten van restaurant de Oude Toren in Waalre.
Bij de aanvrage van het evenement bij de gemeente bleek naast het voornoemde onlangs dat er aanvullende eisen gesteld zouden worden die betrekking hebben op de 1,5 meter maatregelen.
Hierdoor kwam de volledige aansprakelijkheid én organisatie helemaal in handen te liggen van Loopgroep Waalre. Door de overheidsrichtlijnen t.a.v. het organiseren van evenementen was er op geen enkele manier enige versoepeling te verwachten.
Hierdoor moeten we als organisatie een hele set van voorzorgsmaatregelen nemen, maar bovendien ook hierop toezicht houden. Dit houdt in dat wij er op moeten toezien dat alle betrokkenen (deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers) zich aan de regels houden.
Na langdurig en intensief overleg tussen de organisatie en het bestuur van Loopgroep Waalre hebben we gemeend dit jaar te moeten afzien van het organiseren van de Ronde van Waalre bij zowel de jeugdwedstrijden als de volwassenen. Wellicht dat er half augustus nog verdere versoepelingen zouden kunnen plaatsvinden door de overheid, maar dat betekent dat we als organisatie in 3 weken tijd alles opnieuw moeten (re)organiseren en die tijd is te kort in deze vakantieperiode.
Hiernaast blijft het verkrijgen van voldoende vrijwilligers elk jaar al een probleem en dat zal met meer benodigde toezichthoudende vrijwilligers dit jaar nog gecompliceerder worden.
De conclusie moet helaas luiden dat we de organisatie een jaar doorschuiven en plannen naar de nieuwe datum van zaterdag 10 september 2022. Wij rekenen er op dat alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en organiserende basisscholen begrip kunnen opbrengen voor ons besluit.

Ronde van Waalre

De Ronde van Waalre wordt elke 2e zaterdag(avond) van september gehouden in Waalre dorp.
In 2020 vond het evenement helaas niet plaats vanwege Covid 19. Inmiddels hebben helaas moeten besluiten om ook de Ronde van Waalre op 11 september 2021 door te schuiven naar 2022.

Er is een mini-loop, bedoeld voor kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van de basisschool, gevolgd door de jeugdloop die bedoeld is voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool.
Voor de volwassenen is er om 18:00 uur de wedstrijd over 5, 10 of 15 km. 

Uitslagen Ronde van Waalre 2019
Voor de uitslag kun je hier klikken

Foto’s nog eens terugkijken?

Op 7 september 2019 werden de foto’s gemaakt Geertje van Son van fotoclub Aalst-Waalre en door Hans van Beusekom en Leo Peters van Fotoclub Lamina uit Dommelen en we mochten een bijdrage ontvangen van B. Kersten. Enkele andere foto’s kwamen van leden van de loopgroep zelf

Voor de foto’s  druk op de knop hieronder.

Uitslagen The Kids Company jeugdloop en mini-run 2019

1e plaats St. Christoffel (+17 %)
2e plaats De Meent (+ 1,9 % %)
3e plaats De Wilderen (- 0,8%)
4e plaats Openbare School Ekenrooi (-9,3 %)
5e plaats De Drijfveer (-12,9 %)

Naast een mooie medaille én limonade voor alle kinderen na afloop hebben de scholen ieder een prachtige bokaal in ontvangst mogen nemen. Met ruim 360 basisschoolkinderen uit de gemeente Waalre en nog meer deelnemertjes uit andere gemeenten zijn wij zeer tevreden met The Kids Company jeugdloop en de mini-run.

Het parcours

Voor het te lopen parcours van 5 km je één, twee of drie keer kunt lopen (Resp. 5, 10 of 15 km).
Het is volop genieten met een wel zeer afwisselend landschap waar u door loopt.

Parcours zichtbaar maken, klik hier

Voor het te lopen parcours van 5 km je één, twee of drie keer kunt lopen (Resp. 5, 10 of 15 km).
Het is volop genieten met een wel zeer afwisselend landschap waar u door loopt. Dit jaar hebben we op de fiets het parcours maar eens gefilmd als amateur. Wil je dit bekijken klik dan maar eens op dit filmpje Film Parcours

hardlopen: 040-2217471 

wandelen: 040-2215342